Tuesday, March 29, 2011

PELUANG MEMPELAJARI AL QURAN DAN FARDHU AIN

ASSALAMUALAIKUM KEPADA PARA PEMBACA,

ALHAMDULILAH DIPANJANGKAN UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI ALLAH MEMBERI SAYA KEKUATAN DI DALAM HIDUP INI UNTUK MENERUSKAN PERJUANGAN DENGAN MEMARTABATKAN AL QURAN DAN ASAS ISLAM KEPADA RAKAN-RAKAN SEMUA.

- PEMBELAJARAN ADALAH TERUS KE RUMAH PARA PEMBACA

- PEMBELAJARAN ADALAH MELIPUTI CARA MUDAH MENGENAL IQRA, CARA MUDAH MEMBACA AL QURAN, MEMBACA AL QURAN DENGAN BERTAJWID DAN MENGENAL ISLAM DENGAN LEBIH MENDALAM.

- MASA DAN BAYARAN BOLEH DIPERBINCANGKAN.

- MATLAMAT SAYA ADALAH UNTUK MELIHAT RAKAN-RAKAN DAN SAUDARA SEISLAM SAYA KENAL ALLAH DAN TAHU MEMBACA KALAM ALLAH.

- TERBUKA UNTUK DEWASA , SI KECIL DAN BERKUMPULAN.

- PENGALAMAN DALAM BIDANG INI AKAN SAYA GUNAKAN UNTUK MEMBANTU RAKAN-RAKAN PEMBACA SEKALIAN.

- RAKAN-RAKAN TELEFON DAHULU TEMPAT JAUH ATAU DEKAT SAYA AKAN BANTU CARIKAN SAHABAT YANG LAIN UNTUK PERGI KE RUMAH SAUDARA/RI.

- 014 8290036 (AHMAD FAHMI BIN SUHAIMI)

No comments:

ghuraba`

Rasulullah bersabda (yang artinya), "Sesungguhnya Islam pertama kali muncul dalam keadaaan asing dan nanti akan kembali asing sebagaimana semula. Maka berbahagialah orang-orang yang asing (alghuroba')."(hadits shahih riwayat Muslim)

"Berbahagialah orang-orang yang asing (alghuroba'). (Mereka adalah) orang-orang shalih yang berada di tengah orang-orang yang berperangai buruk. Dan orang yang memusuhinya lebih banyak daripada yang mengikuti mereka."(hadits shahih riwayat Ahmad)

"Berbahagialah orang-orang yang asing (alghuroba'). Yaitu mereka yang mengadakan perbaikan (ishlah) ketika manusia rusak."(hadits shahih riwayat Abu Amr Ad Dani dan Al Ajurry)

Hiraq Karmila

Hiraq Karmila
Makanan Sunnah (014 8290036) (FAHMI)